Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 5 van 11 gevonden artikelen
 
 
  Efecto de solutos sobre el crecimiento de hongos deteriorativos de alimentos
 
 
Titel: Efecto de solutos sobre el crecimiento de hongos deteriorativos de alimentos
Auteur: Carrillo Inungaray, M. L.
Martínez Castilleja, J. C.
Ramírez Zapata, M. R.
Verschenen in: Ciencia y tecnologia alimentaria
Paginering: Jaargang 5 (2006) nr. 2 pagina's 142-146
Jaar: 2006
Inhoud: Growth parameters (growth rate, latency time and maximal growth) of Penicillium digitatum and Rhizopus oryzae were compared. Parameters were obtained to fit the growth curves with Baranyi model. Suspension of spores was inoculated in Sabouraud D-glucose agar with water activity adjusted at 0.80, 0.895, and 0.990 employing two organic solutes (sucrose and glycerol) and one inorganic solute (NaCl). All experiments were performed in duplicate at 30 °C. Statistical analysis indicated a significative difference (p < 0.001) among the parameters growth obtained in each condition experimented and compared to sucrose or glycerol, NaCl had more effect on the growth parameters.
Uitgever: Sociedad Mexicana de Nutrición y Tecnología de Alimentos (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 5 van 11 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland
Toegankelijkheidsverklaring