Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 3 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Comportamiento de una mezcla de gomas de Acacia glomerosa, Enterolobium cyclocarpum e Hymenaea courbaril en la preparación de helados de agua
 
 
Titel: Comportamiento de una mezcla de gomas de Acacia glomerosa, Enterolobium cyclocarpum e Hymenaea courbaril en la preparación de helados de agua
Auteur: León de Pinto , G.
Martínez , M.
Mayer , S.
Rincón , F.
Verschenen in: Ciencia y tecnologia alimentaria
Paginering: Jaargang 3 (2002) nr. 5 pagina's 277-282
Jaar: 2002
Inhoud: It was evaluated the behaviour of a mixture of gums from Acacia glomerosa, Enterolobium cyclocarpum and Hymenaea courbaril, at two different concentrations (0.15; 0.35 %), in the preparation of water-ice. It was determined the solubility in water of the mixture of these gums, using concentrations in the range 0.5 - 3% and at several temperatures (25, 35, 45, 60 ºC). The results showed that the mixture of gums evaluated were soluble in water at the studied concentrations and temperatures. Analysis of variance demonstrated that the lowest melting point of the water-ice was shown by a suitable concentration (0.35%). On the other hand, the melting point values of the product were independent of the interaction mixture concentration of the gum and time. The results (melting point percentage, flavour and texture of water-ice) did not show any significative difference (p< 0.05) between the products obtained with investigated gums and commercial gums. This study suggests a good function of a mixture of investigated gums in the preparation of water ice. © 2002 Altaga. All rights reserved.
Uitgever: Sociedad Mexicana de Nutrición y Tecnología de Alimentos (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 3 van 9 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland