Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 10 van 11 gevonden artikelen
 
 
  The effect of cooking with water having elevated sodium levels upon the concentration of sodium and potassium in vegetables
 
 
Titel: The effect of cooking with water having elevated sodium levels upon the concentration of sodium and potassium in vegetables
Auteur: Rowan, Carol A.
Calabrese, Edward J.
Verschenen in: Journal of environmental science and health. Part A, Toxic/hazardous substances & environmental engineering
Paginering: Jaargang 16 (1981) nr. 2 pagina's 125-137
Jaar: 1981
Inhoud: This study compared the sodium and potassium levels in three naturally low sodium vegetables (cabbage, potato and squash) cooked in water containing no sodium with vegetables cooked in water with sodium typical of a range of existing water supplies (i.e. 0, 100, and 250 mg/L). In addition, sodium and potassium retention in vegetables as a result of adding salt (NaCl) during the cooking process was tested. The results indicated that sodium levels are markedly increased in a dose-dependent manner for each vegetable studied, while potassium levels were not consistently affected by the sodium concentration of the cooking water.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 10 van 11 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland