Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 24 van 180 gevonden artikelen
 
 
  DESORPTION ISOTHERMS OF IMPORTED BANANA APPLICATION OF TH E GAB THEORY
 
 
Titel: DESORPTION ISOTHERMS OF IMPORTED BANANA APPLICATION OF TH E GAB THEORY
Auteur: Kechaou, N.
Maalej, M.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 17 (1999) nr. 6 pagina's 1201-1213
Jaar: 1999
Inhoud: As with most agricultural products, moisture content of banana is a very important characteristic. Desorption isotherms of imported banana were determined at three temperatures (35, 50 and 70°C) The expenmental procedure was a gravimetric static method The results were adjusted by the Guggenheim, Anderson and de Boer (GAB) model, and the monolayer values were found to range between 0 160 and 0 3-iS kg/kg d.b, depending on temperature. Based on experimental desorption data, the net isosteric heat of desorption of banana was obtained over a wide range of moisture content (0.1 to 1.6 kg/kg d.b.) using the Clausius-Clapeyron equation in the temperature range 35-70°C, and a empirical equation was used to describe the relationship.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 24 van 180 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland