Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 25 van 180 gevonden artikelen
 
 
  DESORPTION ISOTHERMS OF WATER IN TRIFOLIATE YAM )Dioscorea dumetorum Pax.(
 
 
Titel: DESORPTION ISOTHERMS OF WATER IN TRIFOLIATE YAM )Dioscorea dumetorum Pax.(
Auteur: Njie, D. N.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 17 (1999) nr. 6 pagina's 1161-1171
Jaar: 1999
Inhoud: Desorption isotherms of water in trifoliate yam (Dioscorea dumetorum Pax) were determined using a dynamic gravimetric method at temperatures of 20°, 34°, 46° and 62°C, in the relative humidity range from 11 to 86% A nonlinear least squares regression program was used to fit the measured data to the Modified Henderson, the Modified Halsey, the Chung-Pfost, and the GAB sorption models. The GAB model gave the best fit. The net isosteric heat of sorption, estimated using the Clasius-Clapeyron equation, ranged from 1412 kJ/kg at a moisture content of 0.05 kg/kg, dry basis, to 325 kJ/kg at 0.20 kg/kg. Results obtained in this study should be important in controlling the water content of yam during processing, handling, packaging and storage.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 25 van 180 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland