Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 143 van 172 gevonden artikelen
 
 
  Study of Bacteriocin as a Food Preservative and the L. acidophilus Strain as Probiotic
 
 
Titel: Study of Bacteriocin as a Food Preservative and the L. acidophilus Strain as Probiotic
Auteur: V. Karthikeyan
S.W. Santhosh
Verschenen in: Pakistan journal of nutrition
Paginering: Jaargang 8 (2009) nr. 4 pagina's 335-340
Jaar: 2009
Inhoud: Bacteriocin producing Lactobacillus acidophilus strain was isolated from the gut of marine prawn (Penaeus monodon). This bacteriocin has broad range of antibacterial activity against major food born pathogens. Maximum bacteriocin production was observed at temperature 50°C, pH 4 and 0.9% sodium chloride. The bacteriocin was purified by ammonium sulphate precipitate and ion exchange (DEAE cellulose) chromatography. Biochemically it was pure protein moiety and its molecular weight was 2.5 KDa. This study revealed the possibility of using bacteriocin as a food preservative and the L. acidophilus strain as probiotic.
Uitgever: Asian Network for Scientific Information (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 143 van 172 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland