Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige   
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 9 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Uso de diferentes materias primas para la producción biotecnológica de xilitol
 
 
Titel: Uso de diferentes materias primas para la producción biotecnológica de xilitol
Auteur: Almeida e Silva , J.B.
Canilha , L.
Martinez , E.A.
Mussatto , S.I.
Solenzal , A.I.N.
Villarreal , M.L.M.
Verschenen in: Ciencia y tecnologia alimentaria
Paginering: Jaargang 3 (2002) nr. 5 pagina's 295-301
Jaar: 2002
Inhoud: This work deals with the biotechnological production of xylitol from xylose of hemicellulosic hydrolysates of sugarcane bagasse, eucalyptus, rice straw and wheat straw, by the yeast Candida guilliermondii FTI 20037. The hydrolysates were evaporated under vacuum in order to achieve a xylose concentration about 100 g/L and then treated with CaO until pH 7.0 and H3PO4 until pH 5.5, followed by activated charcoal (2.4 %). The fermentations of hydrolysates were carried out in 125 mL Erlenmeyer flasks, in shaker at 300 rpm, during 80 h. By the kinetic study it was possible to observe the behavior of the yeast under the different characteristics of hydrolysates and the consequences on the fermentation parameters. It was obtained a volumetric productivity of 0.50 g/Lh for the hydrolysate from sugarcane bagasse, 0.35 g/Lh for rice straw, 0.34 g/Lh for eucalyptus and 0.24 g/Lh for wheat straw. © 2002 Altaga. All rights reserved.
Uitgever: Sociedad Mexicana de Nutrición y Tecnología de Alimentos (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 9 van 9 gevonden artikelen
 
<< vorige   
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland
Toegankelijkheidsverklaring