Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 13 gevonden artikelen
 
 
  Effect of temperature and soluble solids content on the viscosity of cherry juice concentrate
 
 
Titel: Effect of temperature and soluble solids content on the viscosity of cherry juice concentrate
Auteur: Juszczak L.
Fortuna T.
Verschenen in: International agrophysics
Paginering: Jaargang 18 (2004) nr. 1 pagina's 17-21
Jaar: 2004
Inhoud: The rheological behaviour of concentrated cherry juice has been studied over a wide range of temperatures (10-60°C) and concentrations (50-63.8°Bx), using a rotational rheometer with coaxial cylinders as the measuring system. The results indicate that concentrated cherry juice is Newtonian in behaviour. The effect of the temperature on the viscosity of that juice was described by the Arrhenius model. To evaluate the effect of the concentration, the power-law and exponential relationship were applied. Finally, two models which allow viscosity and soluble solids to be calculated at different temperatures and soluble solid content were proposed.
Uitgever: Institute of Agrophysics
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 13 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland