Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 12 gevonden artikelen
 
 
  Dietary intake of polychlorinated dioxins, furans and dioxin-like polychlorinated biphenyls from foods of animal origin in China
 
 
Titel: Dietary intake of polychlorinated dioxins, furans and dioxin-like polychlorinated biphenyls from foods of animal origin in China
Auteur: Li, Jing-Guang
Wu, Yong-Ning
Zhang, Lei
Zhao, Yun-Feng
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 24 (2007) nr. 2 pagina's 186-193
Jaar: 2007-02
Inhoud: Four food groups of animal origin from the Chinese Total Diet Study (TDS) in 2000 were analysed for 17 polychlorinated dibenzo-p-dioxins and dibenzofurans (PCDD/Fs) and 12 dioxin-like polychlorinated biphenyls (PCBs). The samples were from four regions, covering 12 provinces of China. PCDD/Fs, expressed as WHO toxic equivalents (TEQ), ranged from 0.02 to 0.28 pg TEQ g-1 and dioxin-like PCBs ranged from 0.01 to 0.24 pg TEQ g-1 (wet weight, ND = LOD), in all samples. Using food consumption data from a 3-day household dietary survey, daily dietary intake of dioxin-like compounds from foods of animal origin in China was estimated. Daily intake among regions ranged 0.09-0.59 pg TEQ kg-1 body eight day-1.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 12 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland