Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Histamine and Other Biogenic Amines in Albacore Tuna
 
 
Titel: Histamine and Other Biogenic Amines in Albacore Tuna
Auteur: Gloria, M. B. A.
Daeschel, M. A.
Craven, C.
Hilderbrand, K. S.
Verschenen in: Journal of aquatic food product technology
Paginering: Jaargang 8 (1999) nr. 4 pagina's 55-69
Jaar: 1999-12-01
Inhoud: Biogenic amines were determined in 102 samples of albacore tuna harvested in the US Northwest from 1994 to 1996. Six amines were detected: spermine, spermidine, putrescine, cadaverine, histamine and tyramine. Total levels varied from 0.59 to 4.65 mg/100 g. Spermine was present at higher levels, followed by spermidine, hista-mine, putrescine, cadaverine and tyramine. There were significant differences of amine levels in fish from different years. No difference was observed on amine levels of upper and lower loin light muscles, however, dark muscle contained higher spermidine. Intestine wall samples contained higher amine levels and also histamine and serotonin. Canning caused losses of spermine, putrescine and tyramine and accumulation of 2-phenylethylamine.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 9 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland