Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 7 van 60 gevonden artikelen
 
 
  Characteristics of Chard Leaves during Microwave, Convective, and Combined Microwave-Convective Drying
 
 
Titel: Characteristics of Chard Leaves during Microwave, Convective, and Combined Microwave-Convective Drying
Auteur: Alibas, Ilknur
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 24 (2006) nr. 11 pagina's 1425-1435
Jaar: 2006-11-01
Inhoud: Chard leaves (Beta vulgaris L. var. cicla), which weighs 25 g with a moisture of 9.35 (db), were dried using three different drying methods, microwave, convective, and combined microwave-convective. Drying continued until leaf moisture fell down to 0.1 (db). Drying periods lasted 5-9.5, 22-195, and 1.5-7.5 min for microwave, convective, and combined microwave-convective drying, respectively, depending on the drying level. In this study, measured values were compared with predicted values obtained from Page's semi-empirical equation. Optimum drying period, color, and energy consumption were obtained for combined microwave and convective drying. The optimum combination level was 500 W microwave applications at 75°C.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 7 van 60 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland