Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 20 van 60 gevonden artikelen
 
 
  Effects of Drying Methods and Tea Preparation Temperature on the Amount of Vitamin C in Indian Gooseberry Tea
 
 
Titel: Effects of Drying Methods and Tea Preparation Temperature on the Amount of Vitamin C in Indian Gooseberry Tea
Auteur: Kongsoontornkijkul, Pao
Ekwongsupasarn, Prakaithip
Chiewchan, Naphaporn
Devahastin, Sakamon
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 24 (2006) nr. 11 pagina's 1509-1513
Jaar: 2006-11-01
Inhoud: Indian gooseberry is a rich source of vitamin C. The fruit can be consumed either fresh or after processing into different products including Indian gooseberry tea. Both drying and tea preparation steps affect quality of the gooseberry tea drink made using dried gooseberry. This study investigated the effects of different drying methods, i.e., hot air drying, vacuum drying, and low-pressure superheated steam drying, on the retention and degradation of vitamin C (in terms of the total ascorbic acid content, TAA) in dried gooseberry flakes. In addition, the effect of temperature of water used to prepare the tea on the release of TAA and on its later degradation was also investigated.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 20 van 60 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland