Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
   volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 1 van 13 gevonden artikelen
 
 
  Chemical and organoleptic changes in poultry meat resulting from the growth of psychrophylic spoilage bacteria at 1° C
 
 
Titel: Chemical and organoleptic changes in poultry meat resulting from the growth of psychrophylic spoilage bacteria at 1° C
Auteur: Lea, C. H.
Stevens, B. J. H.
Smith, M. J.
Verschenen in: British poultry science
Paginering: Jaargang 10 (1969) nr. 3 pagina's 203-217
Jaar: 1969-07
Inhoud: Changes in pH and in the free amino acid content of chicken breast and leg muscle inoculated with micro-organisms in pure or mixed culture and stored at 1° C have been measured. Control experiments with aseptically prepared antibiotic-treated samples separated the effects of autolysis from those attributable to the bacteria. A pigmented strain of Pseudomonas and Pseudomonas putrefaciens at counts up to 108 organisms/g produced smaller effects than autolysis, but somewhat larger changes resulted from the growth to 109/g of the pigmented Pseudomonas and, particularly, of a mixed culture of the two bacteria with three others normally present on chill-stored chicken. The possible effects of these changes on flavour are discussed.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 1 van 13 gevonden artikelen
 
   volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland