Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 42 van 143 gevonden artikelen
 
 
  Determination of Vitamin C in DIFFERENT STAGEs OF FRuITS GROWING
 
 
Titel: Determination of Vitamin C in DIFFERENT STAGEs OF FRuITS GROWING
Auteur: N. Rasanu
V. Magearu
Nicoleta Matei
Alina Soceanu
Verschenen in: Analele Universitatii Bucuresti. Chimie
Paginering: Jaargang XIV (2005) nr. I-II pagina's 167-172
Jaar: 2005
Inhoud: Ascorbic acid (AA) is a powerful antioxidant naturally present in many foods,especially fruits and vegetables, which play an important role in the prevention of infectiousdiseases. It is important in processes of oxidation and reduction in human organism,participating in several metabolic reactions. A simple method for the ascorbic acid (Vitamin C)in some fruit type utilizing a titrimetric method with potassium bromide is described. To observesource of Vitamin C in these fruits and how easy it’s losing once with the vegetation period, wedetermine Vitamin C concentration from: leaves, tails, green fruits, respectively from fruits. Theprecision of the determination of Vitamin C was evaluated and it was found that the recovery ofascorbic acid was 97%. The precision of the method is good and the recovery of the analyte isnearly quantitative.
Uitgever: Ars Docendi Publishing House (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 42 van 143 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland