Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 41 van 143 gevonden artikelen
 
 
  DETERMINATION OF VITAMIN C FROM SOME NATURAL PRODUCTS PRESERVED UNDER DIFFERENT STORAGE CONDITIONS
 
 
Titel: DETERMINATION OF VITAMIN C FROM SOME NATURAL PRODUCTS PRESERVED UNDER DIFFERENT STORAGE CONDITIONS
Auteur: Nicoleta Matei
V. Magearu
Verschenen in: Analele Universitatii Bucuresti. Chimie
Paginering: Jaargang XIII (2004) nr. I-II pagina's 65-68
Jaar: 2004
Inhoud: Ascorbic acid (Vitamin C) is an essential Vitamin which participates in many differentbiological processes. The ascorbic acid content in vegetables and fruits is a maturity index andits determination in such samples is of special interest in quality control. In this paper we presenta titrimetric method with potassium bromide for the determination of ascorbic acid in walnut,cabbage and some herbs. For determination of ascorbic acid we used titrimetric method withpotassium brommat-bromide solution in the acid medium. Ascorbic acid, C6H8O6 is cleanlyoxidized to dehydroascorbic acid by bromine. Ascorbic acid is instable and his preservationdepends on the way and on the time duration of the storage. The different ways of storage of thevegetable products leads to the different preservation of ascorbic acid into the samples.
Uitgever: Ars Docendi Publishing House (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 41 van 143 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland