Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 58 van 180 gevonden artikelen
 
 
  EFFECTS OF DRYING, TEMPERING AND AMBIENT AIR VENTILATION ON QUALITY AND MOISTURE REDUCTION OF CORN
 
 
Titel: EFFECTS OF DRYING, TEMPERING AND AMBIENT AIR VENTILATION ON QUALITY AND MOISTURE REDUCTION OF CORN
Auteur: Soponronnarit, Somchart
Wetchacama, Somboon
Swasdisevi, Thanit
Chotijukdikuld, Ponglhep
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 17 (1999) nr. 6 pagina's 1227-1238
Jaar: 1999
Inhoud: The objective of this work is to study systematically how to decrease corn moisture content using processes consisting of fluidized bed drying, tempering and ambient air ventilation. Effects of drying, tempering and ventilation on moisture reduction and quality of dried corn in terms of stress crack, breakage and color are experimentally investigated. Experimental results show that stress crack depends on final moisture content of com. Tempering is found useful for increasing the quality of dried com after fluidized bed drying. The optimum tempering time is 40 minutes. Among the ambient air velocity ranging from 0.075 to 0.375 m/s, the appropriate velocity is 0.15 m/s. Final moisture content of com after ambient air ventilation is about 13.0 - 14.5 %(w.b.) with breakage and stress crack lower than 2% and 5% by wt., respectively. Slight change of color of dried corn is observed.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 58 van 180 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland