Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 57 van 180 gevonden artikelen
 
 
  Effects of Drying Methods on Functionality of a Native Potato Protein Concentrate
 
 
Titel: Effects of Drying Methods on Functionality of a Native Potato Protein Concentrate
Auteur: Claussen, I. C.
Strømmen, I.
Egelandsdal, B.
Strætkvern, K. O.
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 25 (2007) nr. 6 pagina's 1091-1098
Jaar: 2007-06
Inhoud: Pulp and dilute fruit water (PFW) are by-products from the potato starch processing industry. Potato protein obtained from an expanded bed adsorption (EBA) process is a value-added protein concentrate that can offer special technical properties in food systems. The influence of drying techniques on the physiochemical, quality, and functional properties (color, water content, bulk density, rehydration properties, sorption isotherms, specific enzyme activity, solubility, protein denaturation) of dehydrated potato water effluent was investigated. The results indicate that atmospheric freeze drying (AFD) is a more gentle drying process than spray drying and vacuum freeze drying. Both enthalpy measurements and sorption isotherms indicate reduced protein denaturation of AFD samples, while specific enzyme activity is at the same level for all dried samples.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 57 van 180 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland