Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 30 van 180 gevonden artikelen
 
 
  DRYING OF CHOPPED SPRING ONION USING FLUIDIZATION TECHNIQUE
 
 
Titel: DRYING OF CHOPPED SPRING ONION USING FLUIDIZATION TECHNIQUE
Auteur: Swasdisevi, Thanit
Soponronnarit, Somchart
Prachayawarakorn, Somkiat
Phetdasada, Wichai
Verschenen in: Drying technology
Paginering: Jaargang 17 (1999) nr. 6 pagina's 1191-1199
Jaar: 1999
Inhoud: This research investigates several parameters affecting the drying characteristics of chopped spring onion and develops an empirical model for predicting its drying behaviour in a fluidized bed dryer. Experimental results showed that at air temperature of 32 °C and relative humidity of 62 %, the minimum fluidization velocities were approximately 1.36, 1.20, 0.95 and 0.62 m/s at initial moisture contents of 95, 71, 56 and 5% w.b., respectively. Drying air temperature and specific air flow rate were parameters which affected drying rate. Page's model could predict the value closest to the experimental data. The air-product temperature should be kept lower than 53 °C to maintain the acceptable green color of the dried product.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 30 van 180 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland