Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
   volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 1 van 5 gevonden artikelen
 
 
  Cultivation of edible and medicinal mushrooms in Guatemala, Central America
 
 
Titel: Cultivation of edible and medicinal mushrooms in Guatemala, Central America
Auteur: León , R. de
Verschenen in: Micologia aplicada international
Paginering: Jaargang 15 (2003) nr. 1 pagina's 31-35
Jaar: 2003
Inhoud: Edible wild mushrooms have been consumed in Guatemala since pre-Columbian times. However, mushroom cultivation started until the end of the 1950´s with Agaricus bisporus. This was established on a commercial scale during the 1970´s. The cultivation of Lentinula edodes began in 1979 using Quercus logs as substrate; the use of oak sawdust started in 1991. Guatemala currently produces about 68,504 kg of A. bisporus and A. bitorquis; 34,020 kg of L. edodes; and 29,580 kg of Pleurotus per year. Other mushrooms, such as Flammulina velutipes, Ganoderma lucidum, Agrocybe aegerita, Volvariella volvacea, and Pholiota nameko have also been produced experimentally since 1995.
Uitgever: Micología Aplicada Internacional (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 1 van 5 gevonden artikelen
 
   volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland