Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige   
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 2 gevonden artikelen
 
 
  Nutritional value of edible wild mushrooms collected from the Black Sea region of Turkey
 
 
Titel: Nutritional value of edible wild mushrooms collected from the Black Sea region of Turkey
Auteur: Caglarlrmak , Necla
Otles , Semih
Unal , Kemal
Verschenen in: Micologia aplicada international
Paginering: Jaargang 14 (2002) nr. 1 pagina's 1-5
Jaar: 2002
Inhoud: Three edible wild mushrooms Cantharellus cibarius (yellow mushroom), Lactarius piperatus, and Boletus edulis were studied for chemical composition and nutritional value. The edible wild mushrooms have been consumed especially in rural and rainy area of Türkey for a long time. In this research, proximate composition; moisture, ash, carbohydrate, fat, protein, vitamins; vitamin C (L-ascorbic acid), B1 (thiamine), B2 (riboflavin), folic acid, panthotenic acid, niacin, minerals; Zn, Cu, K, Na, Fe, Ca, Cr, and P of edible wild mushrooms were investigated. The edible wild mushrooms that were investigated in this research have a balanced and high nutritional value.
Uitgever: Micología Aplicada Internacional (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 2 gevonden artikelen
 
<< vorige   
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland