Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 17 van 38 gevonden artikelen
 
 
  Isolation and partial analysis of a polysaccharide-protein complex from Lactarius deliciosus
 
 
Titel: Isolation and partial analysis of a polysaccharide-protein complex from Lactarius deliciosus
Auteur: Jong , S. C.
Ke , L. X.
Yang , X. T.
Verschenen in: Micologia aplicada international
Paginering: Jaargang 15 (2003) nr. 2 pagina's 45-50
Jaar: 2003
Inhoud: A crude polysaccharide-protein complex from Lactarius deliciosus fruit bodies (LDP) was extracted with hot water, precipitated, and washed with 95% ethanol. After protein removal according to the Sevag method, LDP was dialyzed against running tap water and distilled water, and further purified by Sephadex G-100 column chromatography. Gas chromatography showed that LDP is composed of glucose, galactose, mannose, and arabinose in a molar ratio of 100:14.9:6.23:1.97. According to Gel Permeation Chromatography-HPLC results, the molecular weight is 642kDa. An IR spectrum revealed coinciding polysaccharide and peptide absorption peaks, while a 1H-NMR spectrum indicated the main chain has a ß-pyranglycoside linkage. Amino acid analysis detected the presence of 17 kinds of amino acids.
Uitgever: Micología Aplicada Internacional (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 17 van 38 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland