Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 99 van 172 gevonden artikelen
 
 
  Nutrient Composition of Cassava Offals and Cassava Sievates Collected from Locations in Edo State, Nigeria
 
 
Titel: Nutrient Composition of Cassava Offals and Cassava Sievates Collected from Locations in Edo State, Nigeria
Auteur: Nwokoro
Smart O.
S.E. Vaikosen
A.M. Bamgbose
Verschenen in: Pakistan journal of nutrition
Paginering: Jaargang 4 (2005) nr. 4 pagina's 262-264
Jaar: 2005
Inhoud: The investigation was carried out to determine the chemical composition of cassava offals and cassava sievates collected from 5 locations in Edo State, Nigeria. Following sun-drying (30-35oC), the cassava by-products were analyzed for protein, fibre, carbohydrate, cyanide, ash and fat. The results revealed that the DM for the sievates ranged between 87.06 and 91.88%; (P (1.02 - 1.07%); EE (0.50 - 0.84%); and CF (3.01 - 3.25%). Others were ash (between 1.74 and 2.01%), Carbohydrate (47.20 - 66.00%) and cyanide between 1.24 and 1.63mg/kg. In addition, those for the cassava offals were between 1.72 and 2.21%CP; 0.48 - 0.85%EE; 1.26 - 3.20% CF; starch (between 70.50 and 77.52%) and cyanide (0.97 - 1.20mg/kg). Thus, indicating variations with respect to location in most cases.
Uitgever: Asian Network for Scientific Information (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 99 van 172 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland