Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 19 van 172 gevonden artikelen
 
 
  Comparison of Phenolic Compounds of Some Edible Plants of Iran and India
 
 
Titel: Comparison of Phenolic Compounds of Some Edible Plants of Iran and India
Auteur: Ali Aberoumand
S.S. Deokule
Verschenen in: Pakistan journal of nutrition
Paginering: Jaargang 7 (2008) nr. 4 pagina's 582-585
Jaar: 2008
Inhoud: Phenolic compounds, ubiquitous in plants are an essential part of the human diet and are of considerable interest due to their antioxidant properties. The antioxidant activity of phenolic compounds depends on the structure, in particular the number and positions of the hydroxyl groups and the nature of substitutions on the aromatic rings. Alocacia indica sch., Asparagus officinalis DC., Chlorophytum comosum Linn., Cordia Myxa Roxb., Eulophia Ochreata Lindl., Momordica dioicia Roxb., Portulaca oleracia Linn. and Solanum indicum Linn. are the major sources of phenolic compounds in the human diet. Soluble phenolic acids were extracted with methanol. The aim of this study determination of the distribution and total phenolic compound in a wide range of vegetables consumed in India and Iran.
Uitgever: Asian Network for Scientific Information (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 19 van 172 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland