Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige   
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 172 van 172 gevonden artikelen
 
 
  Xylooligosaccharide Enriched Yoghurt: Physicochemical and Sensory Evaluation
 
 
Titel: Xylooligosaccharide Enriched Yoghurt: Physicochemical and Sensory Evaluation
Auteur: Semee Mumtaz
Salim - Ur - Rehman
Nuzhat Huma
Amer Jamil
Haq Nawaz
Verschenen in: Pakistan journal of nutrition
Paginering: Jaargang 7 (2008) nr. 4 pagina's 566-569
Jaar: 2008
Inhoud: Enrichment of yoghurt with xylooligosaccharide (XO) at different levels was studied with physicochemical and sensory analysis. Yoghurt prepared by incorporation of XO were compared for these characteristics to the yoghurt containing stabilizer (gelatin, 0.4% w/w) in addition to XO. Moisture contents, pH, acidity and total solids were studied. These attributes were significantly affected by the use of stabilizer and rate of XO incorporation. Use of gelatin produced better results in terms of lowering syneresis and improved appearance, body and texture. Addition of XO upto 3.5% did not influence taste and overall acceptability but higher levels contributed aftertaste.
Uitgever: Asian Network for Scientific Information (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 172 van 172 gevonden artikelen
 
<< vorige   
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland