Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 10 van 13 gevonden artikelen
 
 
  Procédés traditionnels de production et circuit de commercialisation du beurre de karité dans le nord Cameroun
 
 
Titel: Procédés traditionnels de production et circuit de commercialisation du beurre de karité dans le nord Cameroun
Auteur: Aboubakar Dandjouma, AK.
Adjia, HZ.
Kameni, A.
Tchiégang, C.
Verschenen in: Tropicultura
Paginering: Jaargang 27 (2009) nr. 1 pagina's 3-7
Jaar: 2009
Inhoud: Traditionnal Production and Commercialization of Shea Butter in North-Cameroon. Shea (Vitellaria paradoxa) from the Sapotaceae family yields fruits with an oily seed from which is extracted a butter commonly used for food and cosmetics. The present study aimed at investigating the traditional production processes and the commercialisation of shea butter in North- Cameroon. Surveys were carried out in the main production areas, butter produced locally and analysed for its quality. Results obtained showed that the shea butter is produced traditionally and the commercialisation is not organized. Two production processes were identified: the wet and the dry way. A significant difference (p< 0.05) was observed in butter quality according to the production locality.
Uitgever: Agri-overseas (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 10 van 13 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland