Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
   volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 1 van 9 gevonden artikelen
 
 
  CHANGES IN THE CHARDONNAY CLONES ORGANIC ACIDS RATIO DURING MATURATION TIME
 
 
Titel: CHANGES IN THE CHARDONNAY CLONES ORGANIC ACIDS RATIO DURING MATURATION TIME
Auteur: Ana Jeromel
Stanka Herjavec
Bernard Kozina
Luna Maslov
Marin Bašić
Verschenen in: Poljoprivreda
Paginering: Jaargang 13 (2007) nr. 2 pagina's 35-40
Jaar: 2007
Inhoud: Tartaric and malic acids are essential constituents of grape must and wine, contributing directly to its taste as well as balancing with other flavors. High temperature conditions during maturation time can strongly affect malic acid/tartaric acid ratio resulting in a lower acid content due to increasing degradation of malic acid. In the 2006 year Chardonnay grape (clone SMA 130, CL 95, CL96, CL548, SMA 123, R8, VCR10) from Zagreb wine region was collected every 3-5 days from the moment of verasion until the harvest time. The smallest malic acid/tartaric acid ratio was detected in CL 95 clone while clone CL 96 and VCR10 had the highest malic acid/tartaric acid ratio. There was no difference in the citric acid content among tested clones.
Uitgever: Faculty of Agriculture in Osijek (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 1 van 9 gevonden artikelen
 
   volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland
Toegankelijkheidsverklaring