Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 9 van 87 gevonden artikelen
 
 
  Biochemical contents of pepper seedlings inoculated with phytophthora infestans and arbuscular mycorrhiza
 
 
Titel: Biochemical contents of pepper seedlings inoculated with phytophthora infestans and arbuscular mycorrhiza
Auteur: Odebode A.C.
Salami A.O.
Verschenen in: Journal of agricultural sciences
Paginering: Jaargang 49 (2004) nr. 2 pagina's 251-257
Jaar: 2004
Inhoud: The effect of interactions between Arbuscular Glomus etunicatum and fungus Phytophthora infestans on biochemical contents of pepper plants was investigated in a greenhouse experiment. The sugar contents (i.e. Glucose fructose and sucrose) were higher in the control and mycorrhizal inoculated pepper seedlings and the lowest in pathogen inoculated seedlings. Free amino acids were the highest in the simultaneously inoculated pepper seedlings while total phenol was found to be the highest in pepper seedlings inoculated with P. infestans. The levels of nitrogen, phosphorus and potassium varied in the inoculated pepper seedlings without any significant difference in the treatment. The results obtained suggest protective influence of mycorrhiza by enhancing the nutritional status of the inoculated pepper seedlings.
Uitgever: Faculty of Agriculture (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 9 van 87 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland