Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 10 van 14 gevonden artikelen
 
 
  Nutritional characteristics of soybean after thermal processing by toasting
 
 
Titel: Nutritional characteristics of soybean after thermal processing by toasting
Auteur: Krička Tajana
Jukić Ž.
Voća N.
Sigfild N.
Zanuškar Jadranka
Voća Sandra
Verschenen in: Acta veterinaria
Paginering: Jaargang 53 (2003) nr. 2-3 pagina's 191-197
Jaar: 2003
Inhoud: This paper deals with the characteristics of soybean processed by a new technical version of the toaster aimed to be used for small amounts. The research was conducted on a thin and a thick layer of soybean, and the results indicate that only a thin layer can be toasted satisfactorily due to large differences in urease activity ranging from 0.01 to 0.26 mgN/g/min and trypsin inhibitor activity (2.53 to 4.04 mg/g) in thick layers. Further more, it was determined that after toasting a thin layer of soybean at the temperatures of 125oC, 130oC and 135oC for 10- and 15-minute periods, the most favorable treatment for monogastric animals was 125oC/15min (2.12 mgTI/g trypsin inhibitor activity), and for polygastric (ruminant) animals 130oC/10 min (0.00 mgN/g/min urease).
Uitgever: Fakultet veterinarske medicine (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 10 van 14 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland