Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 15 van 60 gevonden artikelen
 
 
  Chemical Composition and Antibacterial Activity of Steam Distilled Oil of Ashanti Pepper (Piper guineense) Fruits (Berries)
 
 
Titel: Chemical Composition and Antibacterial Activity of Steam Distilled Oil of Ashanti Pepper (Piper guineense) Fruits (Berries)
Auteur: A. Olonisakin
M.O. Oladimeji
L. Lajide
Verschenen in: Journal of applied sciences
Paginering: Jaargang 6 (2006) nr. 11 pagina's 2520-2522
Jaar: 2006
Inhoud: The composition of the volatile oil from the fruits (berries) of Ashanti pepper (Piper guineense) was investigated using gas chromatography-mass spectrometry techniques. Out of 29 peaks (representing 99.2% of total oil), 27 components were identified representing 96.40% of the total oil composition. The major components were (1s)-(-1)-β-pinene (43.9%), D-Limonene (7.7%), caryophyllene (6.9%), car-2-ene (5.4%) and 1,6,10-dodecetrien-z-ol, 3, 7, 11-trimetyl (2.9%). The oil was also screened for its antibacterial activity against Escherichia coli, Serratia, Salmonella typhi, Klebsiella sp., Citrobacter and Pseudomonas aeruginosa. It was found out that it exhibited no activity against any of these organisms.
Uitgever: Asian Network for Scientific Information (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 15 van 60 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland