Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 9 van 12 gevonden artikelen
 
 
  Lipid composition of grains from wild grasses
 
 
Titel: Lipid composition of grains from wild grasses
Auteur: Zydgalo, J. A.
Lamarque, A. L.
Maestri, D. M.
Guzmán, C. A.
Grosso, N. R.
Lucini, E. I.
Verschenen in: Grasas y aceites
Paginering: Jaargang 46 (1995) nr. 1 pagina's 26-28
Jaar: 1995
Inhoud: Physicochemical characteristics, fatty acid and sterol composition were studied in grains of Agropyron elongatum, Bromus catharticus, Festuca arundinacea, Stipa hyaline and Panicum maximum. The highest protein level was found in A. elongatum. Linoleic and palmitic acids were the predominant fatty acids in all species, β-sitosterol was by far the most prominent sterol component in all samples, while Δ<sup>7-stigmasterol was detected in only trace amounts.<br><br>Se estudió las características físico-químicas, la composición de ácidos grasos y esteroles de Agropyron elongatum, Bromus catharticus, Festuca arundinacea, Stipa hialina y Panicum maximum. Los niveles más altos de proteínas fueron encontrados en A. elongatum. Dentro de los ácidos grasos el linoleico y el palmítico fueron los predominantes. En todas las muestras el β-sitosterol fue el esterol que se presentó en mayor cantidad, mientras que el Δ<sup>7-estigmasterol fue detectado en cantidades trazas.
Uitgever: Consejo Superior de Investigaciones Científicas - Consejo Superior de Investigaciones Científicas (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 9 van 12 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland