Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Empleo de surimi liofilizado en emulsiones cárnicas con bajo contenido en grasa
 
 
Titel: Empleo de surimi liofilizado en emulsiones cárnicas con bajo contenido en grasa
Auteur: Hernández , H. G.
Leyva Mayorga, M. A.
Martín Polo, M.O.
Ramírez , J. A.
Vázquez , M.
Verschenen in: Ciencia y tecnologia alimentaria
Paginering: Jaargang 3 (2002) nr. 5 pagina's 288-294
Jaar: 2002
Inhoud: Meat industry is highly interested in developing low-fat meat emulsions, without modifying the organoleptic and textural attributes of the final product. The aim of this work was to determine the feasibility of employing freeze-dried surimi obtained from Tilapia nilotica as a functional additive in the formulation of low-fat frankfurters. Model systems of meat emulsions were obtained with two levels of fat, 10 and 20%, and three levels of freeze-dried surimi, 0, 1.5 and 3%. Changes on chemical composition, texture profile, L*, a* and b* color attributes and water holding capacity (WHC) were determined. The replacement of fat by water decreased the hardness, chewiness and WHC, with a decrease in the L*, b* and a* color attributes. Employing of freeze-dried surimi increased the values of the mechanical properties lost by the decrease of the fat content. Results obtained showed that freeze-dried surimi may be considered as a functional protein additive in formulation of low-fat meat emulsions. © 2002 Altaga. All rights reserved.
Uitgever: Sociedad Mexicana de Nutrición y Tecnología de Alimentos (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 9 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland
Toegankelijkheidsverklaring