Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 8 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Rheological study in the pasta industry by alveographic analysis
 
 
Titel: Rheological study in the pasta industry by alveographic analysis
Auteur: Converti , A.
Dovì , V.
Grivon , D.
Perego , P.
Sordi , A.
Verschenen in: Ciencia y tecnologia alimentaria
Paginering: Jaargang 3 (2002) nr. 4 pagina's 202-206
Jaar: 2002
Inhoud: Cohesiveness is one of the most important characteristics of grain to obtain high-quality pasta. It is strictly linked to the rheological properties of dough, in which gluten network confines starch, avoiding the end product to become gluey after boiling. The present rheological study was performed using a Chopin alveograph, that is a non-conventional mechanical equipment suitable to monitor very low biaxial strains. This work aims at evaluating the reliability and reproducibility of the UNI 10453 rheological standard method. A mathematical model is also proposed to investigate the dependence either of the alveographic indexes or the strain energy on grain composition in wheat grain blends. © 2002 Altaga. All rights reserved.
Uitgever: Sociedad Mexicana de Nutrición y Tecnología de Alimentos (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 8 van 9 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland
Toegankelijkheidsverklaring