Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
   volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 1 van 9 gevonden artikelen
 
 
  Alcoholysis of citronellyll butyrate catalyzed by lipase to produce citronellol
 
 
Titel: Alcoholysis of citronellyll butyrate catalyzed by lipase to produce citronellol
Auteur: Aguiar , C.L
De Castro , H.F.
Moreira , M.R.V.
Verschenen in: Ciencia y tecnologia alimentaria
Paginering: Jaargang 3 (2001) nr. 3 pagina's 134-139
Jaar: 2001
Inhoud: The biotransformation of citronellyl butyrate into citronellol was studied by immobilized lipase Lipozyme (Mucor miehi) under different reaction conditions. In the first set of experiments, the alcohol chain length was shown to have influence on the citronellol formation. Based on these data, the system heptanol and citronellyl butyrate was selected for further study. A 23 full factorial design leading to 8 sets of assays, performed in duplicate, was conducted to study the influence of different variables, namely water adsorbent concentration, initial lipase concentration and heptanol/citronellyl butyrate molar ratio. The maximum predicted value for citronellol yield (44.64%) was achieved with substrate containing heptanol in excess and 30% (w/w) biocatalyst concentration in the absence of water adsorbent. © 2001 Altaga. all rights reserved.
Uitgever: Sociedad Mexicana de Nutrición y Tecnología de Alimentos (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 1 van 9 gevonden artikelen
 
   volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland
Toegankelijkheidsverklaring