Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 7 gevonden artikelen
 
 
  Determination of gallic acid in commercial brandies using high performance liquid chromatography
 
 
Titel: Determination of gallic acid in commercial brandies using high performance liquid chromatography
Auteur: Cabrera , C.
Giménez , R.
López , H.
López , M.C.
Navarro , M.
Olalla , M.
Quesada , J.J.
Villalón , M.
Verschenen in: Ciencia y tecnologia alimentaria
Paginering: Jaargang 3 (2000) nr. 1 pagina's 13-20
Jaar: 2000
Inhoud: One of the components presents in oak wood is gallic acid, which brandies extract during their aging process. In this study, a HPLC technique for the separation and identification of gallic acid by direct injection, has been performed. Studies, which tested the accuracy of the method, showed a 99.59% recovery percentage for this acid. This technique has been applied to the analysis of commercial brandies, thus revealing the existing differences in the gallic acid concentration according to the aging system followed: Static or traditional and dynamic or criaderas and soleras.
Uitgever: Sociedad Mexicana de Nutrición y Tecnología de Alimentos (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 7 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland