Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 18 van 20 gevonden artikelen
 
 
  Temperature Optima for Citric Acid Accumulation by Aspergillus niger
 
 
Titel: Temperature Optima for Citric Acid Accumulation by Aspergillus niger
Auteur: Asad-ur-Rehman
Sikander Ali
Ikram-ul-Haq
Verschenen in: Biotechnology
Paginering: Jaargang 1 (2002) nr. 2 pagina's 108-110
Jaar: 2002
Inhoud: The effect of different temperatures on citric acid fermentation by Aspergillus niger ANABt was studied in a 15 L stirred fermentor. Ferrocyanide treated (200 ppm) cane molasses medium containing sugar 150 g l<sup>-1</sup>, was used as the basal fermentation medium. The citric acid yield ranged from 48.58-65.96 g l<sup>-1</sup>. Maximum amount of anhydrous citric acid obtained during the course of study was 65.96 g l<sup>-1</sup> at 30?C. The sugar consumption was 98 g l<sup>-1</sup> while mycelial dry weight was 14.55 g l<sup>-1</sup>. Mycelia were intermediate round pellets.
Uitgever: Asian Network for Scientific Information, Pakistan (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 18 van 20 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland