Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 5 van 12 gevonden artikelen
 
 
  Effect of Microwave, Infrared and Infrared-assisted Microwave Heating on the Drying Rate of Bread Dough
 
 
Titel: Effect of Microwave, Infrared and Infrared-assisted Microwave Heating on the Drying Rate of Bread Dough
Auteur: Suzan Tireki
Gulum Sumnu
Ali Esin
Verschenen in: American journal of food technology
Paginering: Jaargang 1 (2006) nr. 2 pagina's 82-93
Jaar: 2006
Inhoud: The present study was aimed to determine the contribution of microwave and infrared drying mechanism in infrared-assisted microwave drying. Bread dough samples were dried from 40.9 to 8% moisture content (wet basis) with microwave, infrared and infrared-assisted microwave drying by using halogen lamp-microwave combination oven. Microwave and/or halogen power levels of 30, 50 and 70% were used. It was found that in the infrared-assisted microwave drying, microwave energy was the dominant mechanism with about nine times greater contribution than that of infrared. An estimation for the change in the relative drying rate of infrared-assisted microwave drying was found by using the relative drying rate values and the fractional contributions of both drying mechanisms.
Uitgever: Academic Journals Inc., USA (provided by DOAJ)
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 5 van 12 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland