Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 3 van 14 gevonden artikelen
 
 
  Colour of paprika powders with different moisture content
 
 
Titel: Colour of paprika powders with different moisture content
Auteur: Zs.H. Horváth
C. Hodúr
Verschenen in: International agrophysics
Paginering: Jaargang 21 (2007) nr. 1 pagina's 67-72
Jaar: 2007
Inhoud: The colour characteristics of paprika powder with different moisture contents were analysed. The colour, determined by using the CIELab colour system, was measured with a Minolta CR-300 tristimulus colorimeter. We investigated several quality Hungarian paprika powders. The moisture contents of these paprika powders were increased by 1, 2, 3, 4 and 5% relative to the initial sample. Increase of moisture content caused significant change in L*, b*, and colour values. The moisture content increase of 3-5% caused decrease of hue angle by 2-4°, decrease of lightness coordinate by 1.5-2 unit, and decrease of chroma by 1.5-2 unit. The colour difference calculated between the initial samples and the samples with various added moisture contents crossed over the minimum perceptible (threshold) of total colour difference 1.5, when added moisture was 3-5%.
Uitgever: Institute of Agrophysics
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 3 van 14 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland