Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige   
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 10 van 10 gevonden artikelen
 
 
  Wheat grain hardness modified by the laboratory sprouting test
 
 
Titel: Wheat grain hardness modified by the laboratory sprouting test
Auteur: Miś A.
Grundas S.
Verschenen in: International agrophysics
Paginering: Jaargang 16 (2002) nr. 4 pagina's 283-288
Jaar: 2002
Inhoud: The sprouting test consisted in placing a monolayer formed from grains of the examined sample (120 g at 11.5 % moisture) between layers of filter blotting paper (29 g when dry) wetted with distilled water. Different degrees of sprouting, at constant period of duration (72 h), were achieved by the use of different amounts of water added (from 20 to 80 g), causing a wide range of moistening the grains (from 18.6 to 40.2 %). With the increase in the grain moisture content, the proceeding process of sprouting gradually produced a decrease in the falling number and the hardness index of single grains (SKCS). The permissible moistures of grain, at which the course of sprouting did not cause of significant changes in activities of a-amylase as well in the hardness of single grains has been determined.
Uitgever: Institute of Agrophysics
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 10 van 10 gevonden artikelen
 
<< vorige   
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland