Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 12 van 13 gevonden artikelen
 
 
  Strength characteristics and dilatation of food powders
 
 
Titel: Strength characteristics and dilatation of food powders
Auteur: Horabik J.
Grochowicz M.
Verschenen in: International agrophysics
Paginering: Jaargang 16 (2002) nr. 3 pagina's 183-189
Jaar: 2002
Inhoud: The strength characteristics of fine milk, agglomerated milk and potato starch were examined. Experiments were performed using the Jenike shear tester according to Euro- code 1 recommendations. The tester was 60 mm in diameter and the displacement velocity was 0.03 mm s�1. A reference normal stress ranging from 30 to 240 kPa was applied. Experiments revealed a significant effect caused by shear stress vibration re- sulting from dilatation and hardening of the material during the slow shearing phase of these tests. The frequency of these vibra- tions were found to decrease with an increase in normal stress. Two components of the total strength were suggested: the physical friction strength and the extra component of strength caused by dilatation.
Uitgever: Institute of Agrophysics
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 12 van 13 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland