Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 10 gevonden artikelen
 
 
  Firmness and stability of plantain fruits under ambient
 
 
Titel: Firmness and stability of plantain fruits under ambient
Auteur: S.N. Asoegwu
Verschenen in: International agrophysics
Paginering: Jaargang 10 (1996) nr. 1 pagina's 37-41
Jaar: 1996
Inhoud: Plantain (Musa spp) fruit physical properties of finger diameter, pulp/peel ratio, fruit water content and firmness were measured using standard procedures. Fruits with high firmness had low water content, reduced pulp/peel ratio, small finger diameter, and high fruit weight. It was observed that if 50 % of the fingers in the bunch have a firmness between 45-55 N for a finger diameter above 40 mm, the plantain fruits may be said to have matured for harvest. In 15-d storage at ambient temperature (21-24 °C) fruit firmness and water content decreased from 56.1 to 30.6 N and from 66.8 to 45.3 %, respectively, while fruit weight loss and pulp/peel ratio increased from 0 to 7.66 % and from 1.59 to 2.35 %, respectively. Firmness was used to classify plantain fruits into 4soft' (<N), 'hard' (>55 N) and 'firm' (40-55 N). The fruit can store for 6-d under ambient conditions and still remain 'firm'. After 6-d storage, the fruit ripens and become soft.
Uitgever: Institute of Agrophysics
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 10 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland