Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige   
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 6 gevonden artikelen
 
 
  Variability of the microbial abundance of a kefir grain starter cultivated in partially controlled conditions
 
 
Titel: Variability of the microbial abundance of a kefir grain starter cultivated in partially controlled conditions
Auteur: Ninane V.
Berben G.
Romnee JM.
Oger R.
Verschenen in: Biotechnologie, agronomie, société et environnement
Paginering: Jaargang 9 (2005) nr. 3 pagina's 191-194
Jaar: 2005
Inhoud: The variability of the abundance in lactobacilli, lactic acid streptococci and yeasts of a kefir grain starter cultivated in partially controlled conditions – milk renewal at room temperature and incubation at defined temperature - was quantified. Expressed by the geometric relative standard deviations of counts repeated over time, it was respectively of 28%, 443% and 35% for each of the three microbial groups. The origin of the microbial variability observed was ascribed to the heterogeneous medium developed around the grains during fermentation and, for the lactic acid streptococci, even more to the initial conditions of fermentation, probably to parameters linked to milk renewal (room temperature, waiting time at room temperature before incubation).
Uitgever: University of Gembloux, Faculty of Agricultural Sciences
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 6 gevonden artikelen
 
<< vorige   
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland