Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 2 van 6 gevonden artikelen
 
 
  Application of a Balanced Satiation Model to Meal Bundle Utility
 
 
Titel: Application of a Balanced Satiation Model to Meal Bundle Utility
Auteur: Barth, Joachim E.
Rao, Vithala R.
Verschenen in: International journal of hospitality and tourism administration
Paginering: Jaargang 3 (2002) nr. 4 pagina's 25-41
Jaar: 2002-09-01
Inhoud: The consumer's utility for a bundle can be more than, equal to, or less than the sum of the individual item utilities (the simple additive model of subset utility). A hybrid “Balanced Attribute Satiation” model was proposed that incorporated both Balance model, Farquhar and Rao (1976), and Attribute Satiation model, McAlister (1978), terms. An empirical study involving 63 combinations of items drawn from a simple restaurant menu of 12 food items (sandwiches, side orders and desserts) was administered to 211 subjects. It was found that the hybrid Balanced Attribute Satiation model had better model fit and prediction ability than the other competing models.
Uitgever: Routledge
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 2 van 6 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland