Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 12 van 18 gevonden artikelen
 
 
  Metallic contamination in oyster and other seafood in Hong Kong
 
 
Titel: Metallic contamination in oyster and other seafood in Hong Kong
Auteur: Tam, S. Y. K.
Mok, C. S.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 8 (1991) nr. 3 pagina's 333-342
Jaar: 1991-05
Inhoud: Heavy metal contamination in seafood is of great concern in places suffering from pollution. A survey has been carried out since 1986 to monitor the contents of seven heavy metals: antimony, arsenic, cadmium, chromium, lead, mercury and tin in oyster and other types of seafood. The daily intakes were estimated and compared to the Provisional Tolerable Weekly Intake (PTWI) or maximum acceptable daily load recommended by FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (1984). In general, the levels were low and left comfortable margins to both the acceptable limits and the local regulatory levels with the exception of arsenic, the average intake of which was close to the PTWI.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 12 van 18 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland