Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 12 van 13 gevonden artikelen
 
 
  Silicon in foods and diets
 
 
Titel: Silicon in foods and diets
Auteur: Pennington, J. A. T.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 8 (1991) nr. 1 pagina's 97-118
Jaar: 1991-01
Inhoud: Information on the silicon content of foods and diets is summarized from published literature, and the silicon content of US diets is calculated based on the Food and Drug Administration's Total Diet Study model and literature values for silicon in foods. Silicon levels tend to be higher in foods derived from plants than in foods from animal sources. Foods highest in silicon include grains, especially oats, barley and some rice fractions. Average daily intakes of silicon probably range from about 20 to 50 mg/day with the lower values for animal-based diets and the higher values for plant-based diets. The silicon content of adult US diets, based on the Total Diet Study model, is 19 mg/day for women and 40 mg/day for men.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 12 van 13 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland