Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 11 van 20 gevonden artikelen
 
 
  Isotope ratio and isotope dilution analysis of lead in wine by inductively coupled plasma — mass spectrometry
 
 
Titel: Isotope ratio and isotope dilution analysis of lead in wine by inductively coupled plasma — mass spectrometry
Auteur: Dean, J. R.
Ebdon, L.
Massey, R. C.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 7 (1990) nr. 1 pagina's 109-116
Jaar: 1990-01
Inhoud: The lead content of 12 wine samples was measured by inductively coupled plasma-mass spectrometry using the methods of standard addition and isotopic dilution analysis. An additional wine sample was analysed by external calibration, standard addition and isotopic dilution analysis. The lead content of the wine samples was in the range 30-150 ng ml-1 and good agreement between the different techniques was observed. Analysis of lead isotope ratios revealed significant differences between Australian and European wines, reflecting the different isotopic composition of Australian lead.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 11 van 20 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland