Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
   volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 1 van 20 gevonden artikelen
 
 
  Assay of N-nitrosamines in foodstuffs produced in the USSR by gas-liquid chromatography with a thermal energy analyser
 
 
Titel: Assay of N-nitrosamines in foodstuffs produced in the USSR by gas-liquid chromatography with a thermal energy analyser
Auteur: Tutelyan, V. A.
Zhukova, G. F.
Pimenova, V. V.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 7 (1990) nr. 1 pagina's 43-49
Jaar: 1990-01
Inhoud: The content of volatile N-nitrosamines in over 4000 samples of domestic foodstuffs of plant and animal origin were studied. It was found that 88% of the samples studied contained N-nitrosamines, the greatest amounts being detected in some samples of malt and beer, fish products and some meat products. The impact of food processing technologies on the formation of N-nitrosamines is discussed. Possibilities of preventing the accumulation of N-nitrosamines during the process of food production are discussed.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 1 van 20 gevonden artikelen
 
   volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland