Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 11 gevonden artikelen
 
 
  A method for the investigation of free and protein-bound N-nitrosoproline in beer
 
 
Titel: A method for the investigation of free and protein-bound N-nitrosoproline in beer
Auteur: Johnson, P.
Pfab, J.
Massey, R. C.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 5 (1988) nr. 2 pagina's 119-125
Jaar: 1988-04
Inhoud: Hydrolysis of beer peptides and proteins by both mild enzymatic and vigorous alkaline conditions has established that peptide-bound N-nitrosoproline residues are not present in beer in significant quantities. Free N-nitrosoproline remains the single most abundant identified N-nitroso compound, and this accounts for up to 10% of the apparent total N-nitroso compounds (ATNC). Both hydrolysis and extractability studies strongly indicate that the majority of the ATNC are not associated with beer peptides, but rather are likely to be low molecular weight possessing in some cases an acidic functional group.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 11 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland