Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 14 gevonden artikelen
 
 
  Effect of water on nitrosamine formation in fried bacon
 
 
Titel: Effect of water on nitrosamine formation in fried bacon
Auteur: Osterdahl, B. -G.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 5 (1988) nr. 1 pagina's 33-37
Jaar: 1988-01
Inhoud: Bacon was soaked in water before frying and the effect on the formation of N-nitrosodimethylamine and N-nitrosopyrrolidine was studied. Soaking for 5 minutes reduced N-nitrosopyrrolidine levels by as much as 52%, but had little effect on N-nitrosodimethylamine levels. Longer soaking periods, up to 17 hours, gave the same results.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 14 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland