Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige    volgende >>
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 6 van 14 gevonden artikelen
 
 
  Identification of substituted hydroxypyridines and hydroxypyrazines in caramel food colourings
 
 
Titel: Identification of substituted hydroxypyridines and hydroxypyrazines in caramel food colourings
Auteur: Patey, A. L.
Startin, J. R.
Rowbottom, P. M.
Shearer, G.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 4 (1987) nr. 1 pagina's 9-15
Jaar: 1987-01
Inhoud: Chloroform-ethanol soluble components from 15 caramel colourings have been separated by gas chromatography, after trimethysilylation. Mass spectra have been obtained on the components shown present. Ten compounds have been structurally identified, namely: 3-hydroxypyridine, 2-hydroxymethylpyridine, 3-hydroxy-6-methylpyridine, hydroxymethylpyrazine, 2-hydroxymethyl-5-methyl-pyrazine, 1',2'-dihydroxyethylpyrazine, and the 2,5- and 2,6-isomers of l',2'-dihydroxyethylmethylpyrazine, and the 2,5- and 2,6-isomers of methyl-(l',2',3',4'-tetrahydroxybutyl) pyrazine.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 6 van 14 gevonden artikelen
 
<< vorige    volgende >>
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland