Digitale Bibliotheek
Sluiten Bladeren door artikelen uit een tijdschrift
 
<< vorige   
     Tijdschrift beschrijving
       Alle jaargangen van het bijbehorende tijdschrift
         Alle afleveringen van het bijbehorende jaargang
           Alle artikelen van de bijbehorende aflevering
                                       Details van artikel 4 van 4 gevonden artikelen
 
 
  Semicarbazide in Canadian bakery products
 
 
Titel: Semicarbazide in Canadian bakery products
Auteur: Becalski, A.
Lau, B. P. -Y.
Lewis, D.
Seaman, S.
Verschenen in: Food additives and contaminants. Pt. A, Chemistry, analysis, control, exposure & risk assessment
Paginering: Jaargang 23 (2006) nr. 2 pagina's 107-109
Jaar: 2006-02-01
Inhoud: Levels of semicarbazide were determined by liquid chromatography-tandem mass spectrometry using isotope dilution (13C15N2-semicarbazide) methodology, and they were measured, after hydrolysis in 0.125 M hydrochloric acid and derivatization with 2-nitrobenzaldehyde, as a sum of free and bound semicarbazide. Levels of semicarbazide in 11 bakery products, which were sampled at three time intervals from the same source, varied from not detected (<1 ng g-1) to 560 ng g-1. In some instances, concentrations of semicarbazide varied between batches of the same product, at times more than tenfold, suggesting that the addition of azodicarbonamide to the same product is not standardized in many baking establishments.
Uitgever: Taylor & Francis
Bronbestand: Elektronische Wetenschappelijke Tijdschriften
 
 

                             Details van artikel 4 van 4 gevonden artikelen
 
<< vorige   
 
 Koninklijke Bibliotheek - Nationale Bibliotheek van Nederland